sâmbătă, 21 mai 2011

    In timp ce la Hollywood animale precum gaini porci si capre sunt  considerate „animale de companie” la noi cainii si caii sunt omorati intr-un numar   seminificativ.
    Zilele trecute 230 de caini au fost eutanasiati in judetul Botosani.Patrupedele fara stapan au fost ucise,Cei care ar fi trebuit sa se ocupe de cei mai loiali prieteni ai omului au decis ca este mai usor ca acestia sa fie omorati.Responsabilii pentru acest masacru au declarat ca animalele erau banuite de jigodie insa nimeni nu a confirmat acest lucru.
    Botosanenii in cea mai mare parte se arata revoltati de masura aspra la care au recurs autoritatile.Chiar daca au considerat patrupedele un pericol public cetatenii considera ca masura care a fost luata este una mult prea drastica.
Cainii au fost ucisi in mai putin de doua ore si cadavrele au fost puse in saci,urmand ca mai apoi sa fie ingropate.
 Membrii unui OMG au reusit sa salveze doar zece patrupe de la aces masacru.
Cea  mai buna solutie ar fi ca aceste animale sa fie sterilizate asa numarul lor ar scadea semnificativ.Animalele batrane ar muri pe cale naturala nu”ajutate” de asa zisii „protectori” care vor sa evite o presupusa  epidemie in randul patrupedelor.
 Hraniti si ingirjiti,cainii nu ar mai fi agresivi si cetatenilor le va fi mai usor sa ii adopte. 
   Nu doar cainii au avut de suferit in Roamania   cincizeci si unu de cai salbatici si-ar putea gasi sfarsitul la abator.Cabalinele au distrut padurea si pasunile din localitatea C.A. Rosetti.Caii au fost  stransi si li s-au facut teste de sange  pentru a confirma sau infirma daca sufera de vreo boala.
Animalele chinuite vor sta intr-un tarc pana autoritatile vor lua  „decizia finala”.Numarul prea mare de cabaline au distru padurea si din 2000 ar trebui sa ramana doar 100.
Si in cazul acestor animale solutia cea mai simpla pe care au gasit-o autoritatile este  „abatorizarea” acestora. Contac Geanina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu